We hebben nog tijd, toch?

Als jij s’ochtends je huis verlaat om naar de zaak te gaan, zet je dan de kraan in de keuken nog even aan? Dat hoop ik niet! Maar de energie die je vandaag bespaard zou morgen nog een kooltje of liter gas kunnen zijn. Zeker in de wintermaanden waar de duurzaam opgewekte energie nog schaars is. Ook als jij je energiecontract op orde hebt zal de daadwerkelijke elektriciteit die je gebruikt nog gewoon uit een kolen of gasgestookte centrale kunnen komen. 

Toch jammer als ons klimaat te lijden heeft onder onze nonchalance gewoontes. Het goede nieuws is dat we door bewustzijn al veel kunnen besparen. Zijn we op tijd om de aarde te redden? Belangrijke vraag, maar eerst deze; kunnen we nog op tijd onze EnergieTransitie inzetten? 

Hoe krijgen we voldoende handen aan ons pand om aan de wet en regelgeving te voldoen.

Gaan we de planning halen?

De planning halen is als we het over duurzaamheid hebben altijd weer een lastig punt. Het is vaak niet concreet en als we er zijn bedenken ze wel weer wat nieuws…

 

De onbetrouwbaarheid van overkoepelende organen geeft vaak de weerzin om echt aan het werk te gaan. Voor nu hebben we wel een paar concrete doelen; 

  • C-label voor 2023
  • A-label voor 2030
  • De wereld redden voor ….

Waarom we hiermee aan de gang moeten is ons wel duidelijk, maar hoe kunnen we het zo doen dat het ons ook past. Kosten besparen op de energierekening is een mooi begin, door een aantal aanpassingen kunnen we makkelijk een paar stappen doen.

Vergelijk het maar eens met je thuissituatie, daar zijn voldoende tips voor. Wil je daar meer over lezen kijk dan eens op:

https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/snel-besparen/bespaartips-verwarming/

De volgende internetpagina’s verstrekken extra tips om het energieverbruik te verlagen.www.milieucentraal.nlStichting Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische en betrouwbare informatie biedt over milieu en energie in het dagelijks leven.www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie/rijksoverheid-stimuleertenergiebesparingDe rijksoverheid geeft nieuws en informatie over energiebesparing.www.consumentenbond.nl/energie-vergelijken/energie-besparen-in-huisOp de website van de consumentenbond kunt u veel tips vinden over het besparen op uw energiekosten.

 

 

Haal je C-Label binnen

Days
Hours
Minutes
Seconds

Haal je A-Label binnen

Days
Hours
Minutes
Seconds

Bedankt!

Bedankt voor het invullen van je gegevens. We mailen je met 2 werkdagen je eerste advies voor je energietransitie.