Waarom kiezen we voor deze methode?

In de projecten die we hebben gedaan zijn we er iedere keer weer achter gekomen dat er over de EnergieTransitie te makkelijke word gedacht. Veel leveranciers doen hun eigen ding en zien het grote plaatje niet. Hierdoor zien we vaak dubbele kosten ontstaan. Als het echt fout gaat moeten de net nieuwe zonnepanelen van het dak af omdat er nog isolatie moet worden toegepast. Erg jammer van de kosten en van de inspanning. Inefficiënt, en daar houden we niet van.

Een onafhankelijk platform waarin jij je ambities kunt waarmaken. De kennis is verzameld, en ervaringen gedeeld worden. Jullie pand is het waard om aangepakt te worden met een plan. 

Samenwerken

Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Samenwerking werkt beter als we toekomstgericht en duurzamer moeten gaan ondernemen. Smart buildings passen daar mooi bij. Je pand die zelf aangeeft wat een goede beslissing zou zijn. De Toekomst? Nee, je maakt er nu ook al dagelijks gebruik van bij TheUpHub. Voorbeelden hoe dat werkt vind je bij je auto, je stappenteller,  huisdomotica enz. Veel van de dingen die je thuis gebruikt zijn ook toepasbaar op de zaak. Geef de samenwerking in de keten een kans om data te delen en we zullen nog verrast worden hoeveel we kunnen besparen en verbeteren.

Het is echt mogelijk om het energielabel C voor jouw kantoorpand te behalen!

Wij geloven dat het mogelijk is om als ondernemer nog tijdig, dus voor 2023, het energielabel C te behalen. Dit hebben wij zelf mogen ervaren toen wij ons energielabel C gingen regelen. We zagen ook veel uitdagingen op het gebied van offertes opvragen, juiste planning vinden en zorgen voor een goede set van documentatie over ons kantoorpand. Daarom vinden wij dat veel ondernemers behoefte hebben aan een onafhankelijk kennisplatform, betrouwbare leveranciers zodat jouw traject kan rekenen op een tijdige planning en financiering. Lees de basic/ wiki van de community van The UpHUB en laat je overtuigen. Als je direct wilt starten ga dan nu naar “zelfscan energiescan”.

Zelfredzaam en actiegericht

Wij begrijpen heel goed dat ondernemers energie niet als hun core business zien. Doordat het lijkt alsof er oneindig veel stakeholders, die ook nog eens moeten samenwerken, zie je door de bomen het bos niet meer. Deze kenniskloven zijn in The UpHUB grotendeels als processen vastgelegd voor jou. Zo kan je in behapbare brokken steeds een stukje verder komen en verlies je het overzicht van jouw planning niet.

Hoe zorg je als ondernemer dat je meegaat met deze nieuwe technologie? En in welke verhouding staat de huidige apparatuur van jouw bedrijf ten opzichte van je energiegebruik. Wij kunnen jou hierbij helpen door elk kwartaal een systeem update met jou te delen. Wij helpen jou dan stap voor stap om je energie-strategie of het optimaliseren van je bedrijfsprocessen te monitoren en bij te stellen. Deze digitaliseringen gaan jou helpen om je te focussen op je eigen bedrijfsdoelen.

Erkende maatregelen

energiebesparingsplicht, informatieplicht energiebesparing en de zorgplicht voor een doelmatig gebruik van energie. U vindt hier informatie over de huidige regels, en over ontwikkelingen op het gebied van beleid en technologie. Speciale aandacht is er voor de erkende maatregelen voor energiebesparing in de Kennisbank Energiebesparing en Winst en voor het Filterinstrument Erkende Maatregelen.

Gewoon duurzame innovatie

Op welke manier is “goed bezig” zijn een motief van de ondernemer?

Is het goed achterlaten voor de volgende generatie een argument, waardoor duurzaam ondernemen opeens waardevermeerdering in de toekomst kan genereren? In ieder geval is het duidelijk dat verduurzamen een investering en een nieuw verdienmodel vraagt.

Het opnieuw ordenen en structureren van wat je krijgt en wat je gebruikt aan middelen onontbeerlijk is bij duurzaam ondernemen. Het nieuwe duurzame ondernemen begint dus met een frisse nieuwe start, waarbij alle stakeholders nu wel eens mee doen! We gaan objecten niet meer lijdend maken maar leidend.

Niet machtsmisbruik maar samenwerking binnen de keten zal leidend zijn. Maar hoe zorgen we voor evenwicht in de keten en op welke manier speelt de ondernemer hierbij een centrale rol. Eigenlijk heel simpel. De ondernemer zal binnen The UpHUB inzetten voor kennisdeling. Zo gaat het bij de energietransitie niet om zoveel mogelijk nieuwe herbruikbare energie opwekken maar om energiebehoefte zoveel mogelijk te controleren en te beperken.

Beperken van het gebruik van energie kan door het anders inrichten van bedrijfsprocessen, door betere en zuinigere machines en als laatste door betere geïsoleerde panden. Je laat de kraan in je keuken toch ook niet de hele dag door stromen?

Daarnaast is het van belang om de hernieuwbare energie gelijk te gebruiken als het word opgewekt, dat kan ook door het te vermarkten aan ondernemer op hetzelfde bedrijfsterrein of om de elektrische auto’s of -apparatuur mee op te laden.

Bedankt!

Bedankt voor het invullen van je gegevens. We mailen je met 2 werkdagen je eerste advies voor je energietransitie.