Op welke manier is “goed bezig” zijn een motief van de ondernemer? Is het goed achterlaten van de aarde voor de volgende generatie een argument en wat is daar innovatief aan?, waardoor duurzaam ondernemen opeens waardevermeerdering in de toekomst kan genereren? In ieder geval is het duidelijk dat verduurzamen een investering en een nieuw verdienmodel vraagt.

Het opnieuw ordenen en structureren van wat je krijgt en wat je gebruikt aan middelen is bij duurzaam ondernemen onontbeerlijk. Het nieuwe duurzame ondernemen begint dus met een frisse nieuwe start, waarbij alle stakeholders nu wel eens mee doen! We gaan objecten niet meer lijdend maken maar leidend.

Geen machtsmisbruik, maar samenwerking binnen de keten zal leidend zijn. Maar hoe zorgen we voor evenwicht in de keten en op welke manier speelt de ondernemer hierbij een centrale rol? Eigenlijk heel simpel. De ondernemer kan The Up Hub inzetten voor kennisdeling. Zo gaat het bij de energietransitie niet om zoveel mogelijk nieuwe herbruikbare energie opwekken, maar om energiebehoefte zoveel mogelijk te controleren en te beperken.

Beperken van het gebruik van energie kan door het anders inrichten van bedrijfsprocessen, door betere en zuinigere machines en als laatste door betere geïsoleerde panden. Je laat de kraan in je keuken toch ook niet de hele dag doorstromen?


Daarnaast is het van belang om de hernieuwbare energie gelijk te gebruiken als het wordt opgewekt, dat kan ook door het te vermarkten aan ondernemers op hetzelfde bedrijfsterrein of om de elektrische auto’s of apparatuur mee op te laden.

Hoe zorg je als ondernemer dat je meegaat met deze nieuwe technologieën? En in welke verhouding staat de huidige apparatuur van jouw bedrijf ten opzichte van je energiegebruik? Wij kunnen jou hierbij helpen door elk kwartaal een systeem update met jou te delen. Wij helpen jou dan stap voor stap om je energie-strategie of het optimaliseren van je bedrijfsprocessen te monitoren en bij te stellen. Deze digitaliseringen gaan jou helpen om je te focussen op je eigen bedrijfsdoelen.


Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Bel 085 – 002 10 10 of mail naar info@theuphub.nl

Bedankt!

Bedankt voor het invullen van je gegevens. We mailen je met 2 werkdagen je eerste advies voor je energietransitie.